A leghabosabb jegeskávé

A velem virrasztóknak: ez az igazi felfrissülés, nem a Kóla! Görögorszában járva mindenhol isteni frappéval kínáltak, amelynek tetején hatalmas hab-bóbita mosolygott rám. Sehogy sem tudtam kitalálni, miféle géppel állítják elő ezt az igéző habos, de jéghideg finomságot. Mígnem egy boltban ráakadtam a frappé-rázóra, ami egy lefedhető műanyag pohár. Ennek segítségével hihetetlenül egyszerűen hihetetlenül habos varázslat állítható elő.
Hozzávalók: tej (a víz nem habosodik fel), azonnal oldódó kávé, cukor és jégkockák. Az ízlés szerinti mennyiségű hozzávaló a rázópohárba tesszük, jó alaposan lezárjuk, majd egy percig rázzuk. Érdemes a műveletet a mosogató felett végezni, ha véletlenül kinyílna a pohár, ne kelljen egész nap a perzsaszőnyeget síkálni. A dolog egyik titka, hogy a pohárban mindig legyen fele rész levegő, ami elkeveredhet a tejjel, és így kemény, tartós hab képződhet.

Nincsenek megjegyzések: