Gyöngytyúk leves

Fiatal gyöngytyúkot csak a szabadkai piacon lehet venni, ilyet a megamarketekben nem árulnak. Anyu kedvence, szerinte ez a legfinomabb ízű leves.
Hozzávalók: 1 egész gyöngytyúk, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépe, 1 krumpli, 1 zeller, 1 friss paprika, 1 egész paradicsom, emberes adag só, 10-15 szem szemes bors, egy csokor petrezselyem zöldje.
Elkészítése: hideg vízben feltesszük az összedarabolt gyöngytyúkot főni és amikor felforr, leszedjük a habját. Ekkor beletesszük a megmosott, megtisztított, de egészben hagyott zöldségeket, beleszórjuk a fűszereket. Lassú tűzön, körülbelül 2 óra alatt készre főzzük a levest. Tálaláskor a levest leszűrjük, a húst és a zöldségeket külön tálon kínáljuk. Megszórhatod még friss, apróra metélt petrezselyem zölddel és ha nagyon elvetemült vagy, galuskát is készíthetsz hozzá.

Nincsenek megjegyzések: