Szétolvadó tepsis krumpli

Hiába, a jó kis hazai ízeknek nincs párja. Ez a krumpli kiváló társaságot biztosít bármely sült húsnak, de akár önmagában is jó kis vacsora lehet belőle.
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 alma, só, bors, néhány rozmaring ágacska, kevés olaj, 2 dl víz.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és hosszában feldaraboljuk. Hasonló módon járunk el az almával is. Egy mélyebb tepsi alját leheletnyi olaj réteggel bevonjuk, beletesszük a krumplit és az almát. Megsózzuk, borsozzuk, a rozmaring levélkéket is rászórjuk. A vizet aláöntjük és lefödve úgy háromnegyed órát pároljuk a forró sütőben. Ez után a fedőt vagy fóliát levesszük róla és még húsz percre visszadugjuk a sütőbe, hogy kellemesen piros színt és kissé besűrűsödő mártást kapjunk végeredményként.

Nincsenek megjegyzések: