Cézar saláta

A Cézar saláta tetszőleges mennyiségben az alábbiakat tartalmazta nálunk:

Jégsaláta, keményre főzött tojás, tonhal (konzerv), pirított kenyér kockák, parmezán sajt.

Az öntetet citromléből, olíva olajból, mustárból mixeltem hozzá. Persze egy kis só sem árt, amit azonban szardella paszta hozzáadásával bőven kiváltható.

A tonhalat fel lehet váltani apróra vágott, pirított csirkemell falatkákkal is. Szóval ez pont egy olyan saláta, amit a frizsiből előkandikáló hozzávalókból tetszőlegesen összedobható.

Ha jól tudom, az eredete is valami ilyesmire vezethető vissza. Cézar úr, egy Hollywoodi szálloda chef-je egyszer kénytelen volt a későn jövő vendégeket a „maradékkal” jóllakatni. Ez lett ez a hírös saláta.

Nincsenek megjegyzések: