Gombás tésztasaláta

Igaz, hogy tegnap egy XXL pizza elfogyasztása jelentette a teljes kulináris ténykedésemet, de ma ezt készülök elkövetni:
Gombás tésztasaláta
A gomba nagyon kezes kis hozzávaló, egy csomó dologhoz passzol és nyersen, mindenféle sütés-főzési macera nélkül is fogyasztható. Vegetáriánusok számára egyenesen létfontosságú, hogy sok gombát fogyasszanak, a fehérjeszükségletük fedezése céljából a sok ilyen-olyan rántott zöldség helyett.
Hozzávalók 2 személyre: egy marék dió, 150 g rokfort sajt, 150 g csokornyakkendő alakú tészta, 100 g csiperke gomba, egy citrom leve, 1 evőkanál olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük, így pillanatok alatt lehűl. A citrom levét kinyomjuk, bazsalikomot apróra vágjuk. Diót összetörjük és megpirítjuk, a rokfortot felkockázzuk, a gombát felkarikázzuk. A tésztát összekeverjük az olajjal, citromlével, zúzott fokhagymával és bazsalikommal. Hozzáadjuk a diót, sajtot és gombát és óvatosan, hogy a hozzávalók ne töredezzenek össze, elkeverjük. Ha túl sokat kevergetjük, gusztustalan egyveleg lesz belőle, ez a saláta pedig akkor igazán vonzó, ha villáddal egyenként szurkálhatod fel a benne lévő finomságokat.

Nincsenek megjegyzések: