Ropogós, de mégis puha sertéskaraj

Mi kell hozzá, hogy két ember jóllakjon? fél kilós karaj, csont nélkül, só, bors, boróka bogyó, olaj.

Hogyan készül? A boróka bogyót és a szemes borsot, sóval együtt egy mozsárban összetörjük és a hús felületébe dörzsöljük. Az olajat felforrósítjuk és a húst minden oldalán pirosra sütjük. Egy tűzálló tálra tesszük és negyed órára betoljuk a forró sütőbe is, hogy belül is kellően átsüljön. Végül olyan vékony szeletekre vágjuk, amennyire csak ügyességünk és a késünk éle engedi. És hozzá? Sokízű babEgy babkonzervet beleszórunk abba az olajba, amiben a hús sült. Egy tálkában összekeverünk 2 evőkanál ketchupot, 1 evőkanál szója szósszal és 4 evőkanál vízzel. Ezt a babhoz öntjük, sózzuk és borsozzuk. Jó alaposan összeforraljuk és a sült hús mellé kínáljuk. Főztem hozzá egy kis spagettit is, csak hogy éhen ne haljunk. :-)

Nincsenek megjegyzések: