Joghurtban párolt csirkemell

Eddig tartott, amíg beküzdöttem ide, a tv2-höz magam. Jó hosszú harc volt, én és az informatika. Most úgy érzem nyertem. Nem mintha tetszene ez az iszonyatos mennyiségű reklám itt körülöttem, főleg így, hogy mozognak.
De most a múltkori vacsoráról akartam írni, ami az "átalakítások miatt" elmaradt.

Joghurtban párolt csirkemell
Mi kell hozzá, hogy 2 ember jól lakjon? 1 csirkemell filé, 2 dl joghurt, 1 kiskanál currypor, só, bors, olaj.
Hogyan készül? Egy üveg tálban összekeverem a joghurtot a curryval. A csirkemellet felkockázom, olyan 3-5 centis darabokra, sózom, borsozom, majd a sárga joghurtba forgatom. Néhány órára a hűtőbe száműzöm pácolódni. Az olajat felforrósítom egy mély serpenyőben, majd belezuttyantom a csirke kockákat, joghurtostól. Kicsit átforgatom, majd lefedem, hogy ne pörkölődjön, hanem párolódjon a maga alá eresztett levében. Amikor a hús már jó puha, akkor leveszem a fedőt és néhány keverés mellett elfőzöm a felesleges vizet, kicsit oda is kapatom, csak az íze miatt. Így belül puha, kívül pedig picit ropogós lesz. Hmmm. Hozzá természetesen rizs illik legjobban, de szerintem a párolt brokkolival is jó kis párost alkotnak.

Nincsenek megjegyzések: