Szelíden vad gombafejek

Ha éppen vegetáriánus hangulatban vagyok, de erőteljes ízekre vágyom, ezt az ételt szoktam összerittyenteni. Néhány percig tart és közben azon örvendezek, hogy a gomba mindenféle egészséges anyagban bővelkedik. Alig van benne zsír és kalória, gazdag viszont fehérjében és rostokban. Igaz, a vaj elég sok zsírt tartalmaz, de ez úttal nem mondanék le róla. Ily módon elkészítve még a gomba földes íze is elviselhető lesz.
Hozzávalók: személyenként 4 nagyobb gombafej, 1 kiskanál vaj, 1 csipet morzsolt rozmaring, kakukkfű és oreganó, só.
Elkészítés: A vajat összekeverjük a zöldfűszerekkel, sóval. A gombafejeket megfosztjuk száruktól és megmosogatjuk őket. Nem kell túl keményen bánni velük, érzékeny jószágok ezek. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy fóliával, a gombákat szépen, katonásan felsorakoztatjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy mogyorónyi fűszeres vajat. Húsz perc sütőben töltött idő alatt biztosan szereplésre készek lesznek a gombafejek. Húsuk szaftos, de kívülről mégis ropogós lesz és persze fenséges. Fogyasztható húspótlóként vagy köretként, de hidegen szendvicsre is pakolhatod. Egy nagy adag kenyérrel a képződő fűszeres lé is felitatható.

Nincsenek megjegyzések: