La Riva Ristorante, Balatonfüred



Egykor Bazsalikomnak hívták ezt a helyet, most átnevezték Rivára. A lényeg nem sokat változott: extra jó helyen van, az új balatonfüredi központban, a jachtkikötőnél. A nyüzsgés mindig adott, már csak jó ételekkel kell feltölteni a helyet.
Az étlapot böngészve sem bukkantunk eget verő változásokra, a biztonságos olaszos irányban halad a hely: pasta és pizza, kiegészítve néhány kellemes húsétellel, levessel. Ez utóbbiak közül kiemelkedik a hideg paradicsomleves, de a gyümölcsleves se rossz, annak ellenére, hogy pudingporból készült. Legalább van benne egy halom gyümölcs is.
A pizzájuk meg jó vékony tésztájú, sok sajttal, feltéttel. Megfelelő a rántott hús, a spagetti, különösen ha az ember egy csomó gyerekkel jár az ilyen helyekre, értékeli az egyszerű, de jó minőségű ételeket.
Saját választásom volt a legnagyobb zsákbamacska, de igen jól teljesítették ezt is: csirkemell kockák, cukkíni és brokkoli, mindez egy kevés tejszínes szószban, vastag sajttakaró alatt összesütve.
A desszert szekcióra már nem térünk ki, mivel pár lépésre onnan egy olasz fagyizó előtt kígyózik a sor és isteni keserű csokiból mérnek fagylaltot.

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Időnként én is teszek egy ici-pici pudingport a gyümilevesbe. ...de jó sok gyümivel,meg tejszínnel,meg olykor-olykor alkohollal készítem. A menzán ettem liszteset,na attól a hideg kiráz. Most voltatok vagy vagytok Balcsin? Vasárnap megyek Goubára,ahogy megbeszéltük,már nagyon várom!

Unknown írta...

Szia Ági!
Ajánlom még a figyelmedbe az ugyanott található Karolina kávéházat! Nagyon jó a kávéjuk (ugyanolyan mint a miénk :)), és maga a kávéház hangulata is nagyon jó, meg a kiszolgálás, ééés a sütemények.... Te jobban ki tudod véleményezni mint én, abszolút nem értek hozzá, de azt érzem, hogy ezek igazi otthoni ízek, minőségi alapanyogkól. Szóval kóstolj ott süteményt! Remélem ízleni-tetszeni fog!