Birsalmás lilakáposzta


A legjobban némi sült kacsához, libacombhoz passzolt volna, de mi egyszerű sült csirkéhez ettük. Hatalmas adag lett, 4 felnőtt és 4 gyerek evett belőle.

1 lilakáposztát négybe vágtam, torzsáját kivágtam és vékonyra szeleteltem. 1 hagymát felkockáztam. Mély serpenyőben 1 kanál zsírt olvasztottam, ezen megfuttattam a hagymát. Sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a káposztát, összeforgattam.

1 birsalmát meghámoztam, magházát eltávolítottam és feldaraboltam. A káposzta tetejére pakoltam. Az izgalmak kedvéért adtam hozzá egy kis fahéjat és római köményt is, de tényleg csak egy alig észrevehető mennyiséget.

Decinként aláöntögettem úgy 3-4 dl vörösbort, ezzel főztem fedő alatt. Amikor elpárolgott, pótoltam. Nagyjából fél órán keresztül fődögélt így a káposzta és a birsalma, jól meg is puhult mindkettő.

Nincsenek megjegyzések: