Csokicsodák az Allee-ban

Kedvenc bevásárlóközpontom és a kedvenc ételem egymásra talált! Kényelem, közelség, üzletek, a közelében lévő rendelő, posta és piac miatt is egyértelműen az Allee nálam a nyerő bevásárlóközpont. És most egy hónapra csokoládébirodalommá alakultak a folyosók!



Egy csokitörténeti kiállítást hoztak létre a Szamos jóvoltából, amiből elég sokat megtudhatunk a kakaóbab útjáról.
Aki pedig próbára kívánja tenni a tudását, az részt vehet egy kvízjátékban, és ha a 7 kérdésből legalább 5-re helyesen válaszolt, természetesen csokoládét nyerhet.


A húsvétot megelőző nagyhéten a csokoládéműhelyben két óriási tojásra 500-500 darab csokoládé desszertet ragasztanak, melyet a fóti Károlyi István Gyermekközpontnak, valamint az Igazgyöngy Alapítványak adományoz az Allee és a Szamos.



A legjobb viszont az a lehetőség, hogy a külön erre az alkalomra felállított konyhában magunk is beállhatunk csokoládét készíteni. Meglehetősen sok időpont közül lehetett választani a neten, ezek azonban már beteltek. Ha valaki nagyon-nagyon szeretne mégis részt venni egy ilyen alkalmon, akkor mindenképpen érdemes jelentkezni, mert minden csoki-óra előtt 2 szerencsés résztvevőt kisorsolnak, aki csatlakozhat a csapathoz.



Hogy miről szól egy ilyen óra? A jó csoki a temperálással kezdődik. Ezt az érdekes műveletet nem is olyan egyszerű kivitelezni, mint ahogy elsőre látszik. Végül pár mozdulat után mindenki belejön és a folyékony csokit lassan mozgatva megtanuljuk kihűteni. Ettől az eljárástól lesz szép fényes a csokoládé.



Aztán jön a formába öntés, díszítés és végül a megdermedt csoki kiütése a formából. Mind-mind egy izgalmas, odafigyelést igénylő pillanat, amiben nagyon-nagyon el lehet merülni.



És az eredmény? Isteni lett a saját készítésű csokim :)

1 megjegyzés:

ivetabt írta...

ezt egyszer én is szeretném kipróbálni :-)