Burrito nagyon egyszerűen

Amióta bezárt az Arriba az Allee oldalában nagyon hiányzik nekünk egy jó kis burrito, azaz amolyan töltött mexikói tésztatekercs. Szerencsére tortilla lapot már rengeteg helyen árulnak, nem nehéz hozzájutni.
Persze az eredeti tölteléket, fekete babbal, zöldparadicsomos salsával nem olyan egyszerű előállítani, így nem is próbálkozom vele.

Inkább készítek egy zöldséges-csirkehúsos ragut, ha fellengzős akarnék lenni, akkor ez a fajitas. Egyébként ez önmagában is nagyon jó cucc, tehát ha spórolni akarnék a szénhidráttal, akkor tortilla-lap nélkül enném.



4 személynek elegendő mennyiség: 50 deka csirkemell filé, 2 cukkini, 4 répa, 2 kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, só, bors, Tabasco-szósz, tejföl, reszelt Cheddar sajt, olaj, vaj.

Elkészítése: A csirkemellet felkockáztam, sóztam, borsoztam. Mély serpenyőben felforrósítottam 2-3 kanál olajat 1 kanál vajjal. Ebben jól körbepirítottam a húst, majd ráöntöttem 1 dl vizet, és lefedve egészen puhára pároltam. Végül fedő nélkül elpárologtattam a vizet, picit még körbepirítottam a húst.

Eközben egy másik serpenyőben sorban, zöldségenként külön-külön roppanósra pirítom a hagymát, cukkinit, paprikát, répát. Ezeket hosszúkás, vékony darabokra vágom, hogy majd ne potyogjanak ki a tekercsből.

A tortilla-lapokat is megmelegítem (üres serpenyőben vagy sütőben). Fejenként 2 darabbal érdemes számolni.

Végül mindent az asztal közepére halmozok. Mindenki fog egy tésztalapot és kedvére megtölti. A tejföl, a sajt és a Tabasco, azaz csípős chili-szósz kötelező elem. Sőt a gyerekek például a zöldségek ignorálásával, csak tejföllel, sajttal eszik a húst. Az a jó ebben az ételben, hogy mindenki úgy állítja össze, ahogy neki tetszik.

Néha felbontok hozzá egy kukorica konzervet is, illetve a mexikói ízesítésű Bonduelle babkonzerv is szuperül megy hozzá, csak akkor szorosabban kell fogni a kész tekercset, hogy ne folyjon ki belőle. :)



Nincsenek megjegyzések: