Csirke, parmezán

Végre ismét beszabadultam a konyhába, így aztán alkothattam is. Kedvenc csirkemellemet egy picit megbolondítottam a parmezán erőteljes, átható ízével. És rögtön két változatban is!

Parmezános csirkeragu

Mi kell hozzá?2 darab csirkemell filé, 1 marék morzsolt kukorica, 2 dl tejszín, 3-4 evőkanál reszelt parmezán, 1 evőkanál mustár, só, bors, szerecsen dió, kevés olaj.
Hogyan készül?A csirkét falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajon átpirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, együtt kevergetjük egy ideig. Hozzáöntünk fél deci vizet, lefedjük és úgy 20 percig pároljuk, hogy a hús megpuhuljon. A megfőtt húsdarabkákhoz hozzákeverjük a tejszínt, a mustárt. Amikor újra elkezd rotyogni, beleszórjuk a parmezánt is. Csak ez után fűszerezzük, mert a sajt önmagában is elég sós. Még néhányszor megkavarjuk és tésztával fogyasztjuk.

Parmezános rakott csirke
Mi kell hozzá?2 csirkemell filé, 2 dl tejszín, 15 dkg trappista és 10 dkg parmezán sajt, só, bors, szerecsendió, kevéske olaj.
Hogyan készül?Csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és megfűszerezzük. Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozunk. A csirkeszeleteket belerétegezzük úgy, hogy minden réteg után megkenjük tejszínnel és a kétféle reszelt sajtból szórunk rá. A legfelső réteg mindenképpen sajt legyen! Az így előkészített ételt sütőben közepes lángon, letakarva egy órán keresztül sütjük. Az utolsó negyed órában eltávolítjuk a fóliát, ekkor fog ropogós sajtkérget kapni.
Ötlet:Az csirkemell még finomabb, „szaftosabb” lesz, ha előzőleg a felszeletelt húst néhány órán keresztül tejben tároljuk a hűtőben. A rétegezés megkezdése előtt természetesen le kell itatni a tejet.

Nincsenek megjegyzések: