A török konyha egyik remeke: Diós csirkepástétom


Mi kell hozzá? 1 kis csirke (kb. 1 kg), 3 szelet kenyér, 20 dkg dió, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál dióolaj, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, só, bors.

Hogyan készül?A csirkét vágjuk darabokra, sós vízben főzzük a húsát egészen puhára. A forralás közben keletkező habot szűrőlapát segítségével távolítsuk el. Amíg a csirke gyöngyözik a tűzhelyen, a száraz kenyeret lereszeljük, a fokhagymát apróra vágjuk, és alaposan összedolgozzuk a darált dióval. Amikor a puha hús kicsit lehűlt, lefejtjük a csontokról, falatnyi darabokra metéljük és hozzákeverjük a diós masszához. A kész pástétomot egy tálkába simítjuk, lefedjük és néhány órára a hűtőszekrénybe száműzzük. Fogyasztás előtt néhány diódarabkával díszítjük és az olajjal kikevert paprikával meglocsolva kínáljuk.

Megjelent Kern Ágnes: A Balkán ízei című szakácskönyvében.


Nincsenek megjegyzések: