Kuszkusz pirított zöldségekkel

Van úgy, hogy az ember szinte odaragad a tévé elé, de azért enne is valami finomat. Becs szóra, ezt az ételt két reklámszünet alatt simán el lehet készíteni, tehát összesen 10-15 perc munka kell hozzá. Mehet?

Hozzávalók 2 személynek: 1 dl kuszkusz, 2 dl víz, 2 kisebb cukkíni, 1 padlizsán, só, bors, kedvenc zöldfűszered (nálam ez az oregánó), olívaolaj, citromlé, joghurt.

Elkészítése: Legelőször is be kell izzítani a sütőt, közepes hőmérsékletűre. A kuszkuszt egy nagy tálban összekeverem a vízzel és állni hagyom. A zöldségeket megmosom és kábé centi vastag szeletekre vágom. Egy tepsibe alufóliát terítek, amelyre szépen egymás mellé fektetem a zöldségeket. Megszórom fűszerekkel és minden szeletre pár csöpp olívaolajat csorgatok. Egy újabb alufólia réteggel lefedem és mehetnek is a sütőbe. A kuszkusz a mikróban 2 perc alatt megfő, de ekkor már kezdődik a film következő része, ezért bent is hagyom a dobozban, had igya magába, ha esetleg maradt még itt-ott némi víz.
Húsz perc múlva térek vissza a konyhába, amikor már isteni fűszeres illat kúszik elő a sütőből. Kiveszem a megpuhult, picit meg is pirult zöldségeket és a kuszkuszos tálba pakolom őket. Jól összekeverem, megkóstolom, némi citromlét és fűszert szórok rá. A joghurtot nem keverem bele, mert elhűl tőle, inkább mellé kanalazom és már rohanok is vissza a tévé elé. Ha igazán ráérsz, keverj a joghurtba mentát és fokhagymát.

Nincsenek megjegyzések: