Karamellás ostya


Ez az a sütemény, amelyet a Nagyi mesteri módon készített, de én sohasem mertem hozzáfogni. Most is a Magda néni hozta készen, ajándékként húsvétra. Valójában azt sem tudom, hol lehetne ostyalapot szerezni manapság. Viszont annyira finom, olyan jó majszolgatni, hogy muszáj megosztanom a receptjét a nagyközönséggel, hátha valaki kedvet kap hozzá.
Hozzávalók: 20 dkg mogyoró, 20 dkg cukor, 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 2 nagyobb ostyalap.
Elkészítése: A mogyorót megpirítjuk, héját ledörzsöljük. A 20 dkg cukrot megpirítjuk, beleszórjuk a mogyorót. Ha már barnul, egy olajos tálcára simítjuk. Ha kihűlt, mozsárban apróra törjük.
6 tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral és a margarinnal. Gőz fölött sűrűre főzzük és belekeverjük a karamellás mogyorót is. A krémet két ostya közé simítjuk, de a széleinél kihagyunk egy-másfél centit. Amikor összenyomjuk egy kicsit az ostyát, a krém teljesen ki fogja tölteni az rendelkezésre álló helyet.

Nincsenek megjegyzések: