A legtöbb, ami másfél órából kihozható

Hozzávalók: 1. számú gyermek, aki éppen apjával kószál, így nincs láb alatt. 2. számú gyermek, aki egy angyal és képes majdnem egy órán keresztül azt figyelni, ahogy a konyhában tüsténtkedek, anélkül, hogy vonyítana.

Plusz négy szeretett családtag, akik szívesen jönnek vendégségbe és szívesen kóstolgatják, amit eléjük teszek.

Bonus track: bécsi ajándék - mini Sacher torták.

A másfél órás menü 6 és fél személyre:

Sütőtök krémleves

Harcsafilé vargányás, kapribogyós, fehérboros mártással

Szűzpecsenye paradicsomos mártással

Polenta

Rizs

Diós pikótatekercs szilvalekvárral és csokiszósszal

A menetrend:

1. félóra

Felverem a 6 tojásfehérjét, illetve külön 6 kanál cukorral a sárgáját. A sárgájához keverek 4 kanál darált diót és 2 kanál lisztet. Beleforgatom a fehérjét, sütőpapírra simítom és negyed órát sütöm 180 fokon. Kiveszem, megkenem szilvalekvárral, konyharuhával feltekerem.

Összedarabolom a megpucolt sütőtököt, lábasba zuttyantom 1 hagymával, 2 kanál vöröslencsével, sóval, borssal, szárított zsályával. Puhára főzöm.

2. félóra

A szűzpecsenyét nagyobb darabokra vágom, olajon körbepirítom. Hozzászórok 1 felkockázott hagymát, 3 gerezd fokhagymát. Átpirítom. Felöntöm 1 darabolt paradicsomkonzervvel, sózom, borsozom, majorannát adok hozzá. Háromnegyed órát főzöm takarék lángon.

3. félóra

Felteszem főni a rizst.

A harcsafilét felszeletelem. Olajban mindkét oldalán megsütöm, kiszedem. Az pörcöket feloldom fél deci fehérborral. A serpenyőbe dobok feldarabolt vargányát, póréhagymát, fokhagymát, kapribogyót. Megpirítom, felöntöm 1 deci borral, összeforralom. A halat visszapakolom, leveszem a tüzet és lefedem.

Megfőzöm a gyorsan megfövő polentát.

Csokimártást készítek fél deci (rizs)tejből, 10 deka étcsokiból és 1 evőkanál aszaltszilva-likőrből.

4. félóra

Tálalok, ebédelünk és igyekszem nem meglátni az oltári nagy rendetlenséget, amit ilyen rövid idő alatt hoztam létre a konyhában.

Az ebéd fennséges, szinte minden elfogy, boldogan szuszogunk.

Nincsenek megjegyzések: