Paradicsomos zöldbab

Néha csak arra jut erőm, hogy a tévét bambuljam. Ez esetemben valamilyen főzős műsort jelent, illetve a gyermek kedvenc Thomas és Barney kalandozásait. A múltkor az ausztrál Billt figyeltem félálomban, ahogy paradicsomos zöldbabot készít. Aztán két nap múlva az Éva magazinban is felbukkant a recept. Ennyi előjel után egyszerűen kénytelen voltam a mélyhűtő eldugott szegletéből előhalászni a nyáron lepasszolt zöldbabot.

Paradicsomos zöldbab

Mi került a 3 főnek elég köretbe? fél kiló zöldbab, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 deci paradicsomlé, 2 paradicsom, csipetnyi fahéj, olaj, só.

Hogyan készült? A paradicsomot megtisztítottam, miután forró vízben töltött fél percet. Meghámoztam a hagymát és a fokhagymát és mindkettőt apróra kockáztam. A hagymát kevéske olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a paradicsomlét és a felkockázott paradicsomhúst is. Amikor a hagyma jól megpuhult, akkor adtam hozzá a 3-4 centisre vagdalt zöldbabot, mert annak sokkal kevesebb főzésre volt szüksége.

Natúr csirkemájat is sütöttem hozzá, remekül passzolt egymáshoz a két íz.

Nincsenek megjegyzések: