Vargánya krémleves petrezselymes "pesztóval"


Folyamatosan igyekszem valahogy apasztani a kamraként funkcionáló fiókban felhalmozott készleteket, de valahogy mindig újabb és újabb cuccok kerülnek bele. A fene se érti miért vásárolok folyton élelmiszert, amiről tudom, hogy csak valamikor a ködös jövőben fogjuk megenni...


Most éppen egy doboz szárított vargánya akadt a kezemben. A doboz hátulján lévő recept nyomvonalán elindulva alkottam meg ezt a receptet.


Vargánya krémleves petrezselymes "pesztóval"


Mi került a 4 tányéros adagba? 1 doboz szárított vargánya, 1 csokor újhagyma, só, 1,5 deci tejföl, 2 evőkanál petrezselyem levél, 2 evőkanál mandula, 1 evőkanál tökmagolaj.


Hogyan készült? A gombát 1 órára beáztattam, majd a hagymával együtt puhára főztem. Összeturmixoltam, hozzáadtam a tejfölt, igazítottam egy kicsit az ízén sóval és borssal. A "pesztóhoz", ami igazándiból nem is az, csak a leves további ízesítését szolgálta, a hozzávalókat az aprítógéppel alaposan megdolgoztam.


Ui: Nézzétek meg a hozzászólásokat ennél a bejegyzésnél és mondjátok meg, hogy mit gondoltok. Csak puszta kíváncsiság, nem védeni akarom magam vagy ilyesmi.

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nagyon tetszik ez a levesed (is.) Szeretem a vargányát, csak sajnos nem olcsó, gombaszedő sétáinkon meg nem szoktunk találkozni vele.
Más: Megnéztem a hozzászólásokat az említett bejegyzésnél. Tőlem messze áll mindenféle állásfoglalás márcsak azért is, mert elsősorban megérteni próbálom az emberek gondolkodását, érzéseit, nem ide vagy oda állni. De ami a legfőbb igazság: alig tudok valamit az ott történtekről. Amiért egy kicsit szégyellem is magam...

duende írta...

Szia Ági!

Szuper a leveske!

Én is elolvastam, de nem ismerem a történetet, így érdemben nem tudok hozzászólni sem, sajnos.

Flat Cat írta...

Kedves Ági! Nem tudtam megfejteni, mitől dobta le zs agya az ékszíjat, de meg merem kockáztatni, hogy nem a te posztod volt az (igazi) oka. A reakciója egy kissé gyermeteg.
A leves nagyon jónak tűnik, én is imádom a vargányát! Az öcsém pedig mostanában kávédarálóval őröli meg a szárítottat, és fűszerként használjuk, nagyon finom tud lenni egy kevéstől is az étel :)