Pot pie gombával


Mostanában gyakran kapok egy doboz gombát, egyenesen a Kertészeti Egyetemről, a kutatások, kísérletek melléktermékét esszük tulajdonképpen. Kísérletezek én is bőszen, az alapanyaggal. Ez volt a tegnapi vacsoránk.

Gombás fordított pite

Mi került a 2 személyes adagba? 30 deka csiperke, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 2 deci fehérbor, 2 evőkanál krémsajt, só, bors, két 10x10 centis leveles tészta darab.
Hogyan készült? A csiperkét megtisztítottam, feldaraboltam. A felforrósított vajon megpirítottam, rászórtam a lisztet és egy-két percig együtt is megpirítottam. Felöntöttem a borral, összeforraltam. Lehúztam a tűzről és belekevertem a krémsajtot is. Tálkákba töltöttem és lefedtem a leveles tésztával. A sütőben még 15 percet sült, amíg a tészta felpúposodott, belül pedig rotyogott a töltelék.

Hasonlót készített mostanában Lúdanyó meg Limara is, hússal. Illetve a csirkecombos-gombás változat szerepelt Nigella express műsorában is.

3 megjegyzés:

szepyke írta...

Hu, de jól néz ki, és ez a villa! Ezt a bolhán vetted? Remek darab!

Ági, aki főz írta...

A villa is a nagymamám kamrájából való. Úgy tűnik sohasem használták.

trinity írta...

A fotó is nagyszerű lett!!!