Kacsamell kínai fűszerekkel


Nálam még mindig nem tört ki teljes egészében a karácsony, bár tegnap fél 11 és fél 12 között sikerült becsomagolni minden ajándékot. Nem tudom a félálomban fetrengő gyermek, mit gondolt a zajokról. Nem kérdezősködött.

A kacsát - jelentem - én továbbra is rendesen megsütve szeretem. Például így.

A kacsamellet először mindkét oldaláról megsütöttem. Hajszálvékony szeletekre vágtam. A serpenyőből kiöntöttem a fölösleges olajat. Beledobáltam viszont apróra vágott hagymát, borsót, felkarikázott répát meg a húst. Szójaszósszal, mézzel, ötfűszer keverékkel fűszereztem. Lefedve pároltam 10 percet. Rizzsel tálaltam.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Boldog Karácsonyt kívánok !

szepyke írta...

Áldott, békés Karácsonyt! (Jövőre jövök!:)))