Jó öreg káposztasaláta


Most, hogy friss, zsenge a káposzta, kilószámra fogy ez a saláta. Azért persze egy kis sült, de még inkább rántott hús kell mellé.

Tejfölös káposztasaláta

Hozzávalók: 1 fej friss káposzta, 2 dl víz, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál ecet, 1 dl tejföl, só.


Elkészítése: A káposztát félbe vágjuk, majd vékonyra reszeljük, vagy ha elég ügyesek vagyunk, akkor késsel is vághatjuk. A besózott káposztát egy órára szitába tesszük, hogy leve lecsöpögjön. A várakozás elteltével a káposztát kinyomkodjuk. A salátaléhez elkeverjük az ecetet és a vizet, majd ebben feloldjuk a cukrot. Ezt a levet öntjük rá a káposztára, majd hozzákeverjük a tejfölt is. Valószínűleg nem lesz szükség további sózásra, hiszen már a kezdet kezdetén besóztuk a káposztát.


Ilyen és hasonló receptek olvashatók Kern Ágnes: Ételek és életek című rendhagyó szabadkai szakácskönyvében.

Nincsenek megjegyzések: