Karfiolkrémleves


Az ember azt gondolná, hogy egy sima krémleves nem sok újat tud neki mutatni. Ha csak azt nem, hogy az eddig mindenevő gyerek undorodva löki le a tányért az asztalról, amikor meglátja, mit teszek elé. Pedig ha tudta volna, hogy mennyire finom, biztos meggondolja magát.

1 fej karfiolt (kb. 30 deka), 1 póréhagymát kevés sós vízben puhára főztem. Még finomabb lett volna, ha van maradék leszűrt húslevesem és azzal öntöm fel.
Kevertem bele 1 dl tejszínt, turmixoltam. Szerecsendióval fűszereztem és kecskesajtos pirítóssal tálaltam.

Olyan csodásan krémes, lágy és mégis fűszeres lett, pont ahogy azt egy tökéletes krémlevestől elvárom.

4 megjegyzés:

Lilla írta...

Jól hangzik!

Wattacukor írta...

Ma karfiol után kajtattam egy anyukatárs ötlete alapján, aztán kiderült, hogy a suliban-oviban is ez volt a kaja, de nem is kaptam. Viszont holnapra már lesz a boltban és van itthon tejszín is! MEGCSINÁLOM!!!!! :)

zsuzsánna és a vének írta...

Ági,Te benéztél a szatyromba? Karfiol és tejszín van benne.Már tudom mi lesz belőle.

duende írta...

Ó, igen. :) Csodás! :)

(A nagy terítőt pedig csak elképzelni tudom, milyen gyönyörű lehet... Egy időben én is űztem, de nagyon régen volt már. A kis csónakjaim meg sógornőmnél, most ő csinálja. Újra meg kéne tanulnom...)