Nyári rizottó tenger gyümölcseivel



Elég finnyás banda a mi kis négyesünk, különösen ami a kiskorúakat illeti. Úgyhogy ezt a rizottót nem egészen úgy csináltam, ahogy szerettem volna, hanem minden komponenst külön-külön, aztán a tányéron kívánságműsorszerűen összeraktam.

A rizottót én úgy készítem, ahogy főleg Jamie O-tól tanultam. Azt gondolnám, hogy ez nagyjából autentikus módszer: vajon kis hagymát párolni, rádobni a rizst. Először fehérborral felönteni, aztán jöhet a forró húsleves (néha víz) merőkanalanként adagolva, sokat kevergetve. Végül, még egy adag húsleves, de már leveszem alatta a lángot. Teszek bele még egy kis vajat és rengeteg reszelt parmezánt. Aztán hagyom fedő alatt még puhulni, duzzadni a rizst.

Ma készítettem hozzá némi párolt, tejszínes cukkínit és kukoricát. A két nevezett zöldséget nagyon kevés vízben megfőztem és adtam hozzá egy kis tejszínt.

A tetejére pedig pirított tenger gyümölcsei kerültek. Vettem egy csomag vegyes tengeri cuccot: rák, kagyló, tintahal. Kiolvasztottam, majd kevés vajon gyorsan megforgattam őket, gyakorlatilag csak felforrósítottam, mivel ezek a lények úgyis előpárolva lesznek lefagyasztva.

Szerintem ez így annyira kellemes és sokízű együtt, hogy már nem társítottam hozzá valami domináns fűszert. Egy kis petrezselyem zöldet talán még elbírt volna, de ez a maximum. Így is van benne fehérbor, parmezán és persze némi tenger-íz is.

Ilyen pedig amikor csak a rizottó van meg némi párolt rák:


Nincsenek megjegyzések: