Friss Hal Piac a Kondorosi úton

A táblát már hónapok óta nézegettük, de olyan fura nyitva tartás állt rajta, hogy nem igazán tűnt reálisnak, hogy eljussunk. Aztán a tavaszi szünetben csak sikerült. 



A Friss Hal Piac nevű hely inkább egy halbolt, mint étterem, de a pultban lévő halakat egy gyors grillezéssel ebéddé varázsolják.
Ha haza szeretnél vinni friss halat, akkor az éppen aktuális választékból lehet választani. Amikor ott jártunk éppen volt lazac, polip, vörös tonhal, ráknyárs, afrikai harcsafilé. A fagyasztóból pedig többféle rák, kagyló és halfilé választható. 

Meg is kóstoltuk gyorsan, hogy mit tud a kínálat. 

Lazacburger nyesedékből, de szinte színtiszta halból készül. A halpogácsa friss, zamatos és omlós, ráadásul rengeteg zöldfűszer is került bele, ami nekem nagyon tetszett. 
Nem is kicsi, szóval nincs az az érzés, hogy csak három falatnyi jutott. A zsemle puha és friss, kiegészítésnek pedig egy kis uborka és jégsaláta jutott. 
A legizgalmasabb összetevő a saját szósz, ami majonézes alapúnak tűnik, paradicsommal, zöldfűszerekkel és citrommal ízesítve. Egyszerűen mennyei!



Kértem még hozzá édesburgonyát, ami a mártogatóssal abbahagyhatatlan. Csak úgy önmagában is hatalmas élmény! Mondjuk a sima sültkrumpli sem rossz, de egészen más kategória. 

A grillezett lazacszelet a maga egyszerűségében a gyerekek kedvence. Otthon is gyakran készül, és itt is nagyjából ugyanazt az élményt kaptuk. A hal jól átsült, de mivel kellően zsíros a húsa, illetve a bőr is rajta maradt, ezért nem száradt ki. Semmi hókusz-pókusz, csak egy jól elkészített hal. 



A polip a legkényesebb fogás. Nagyon finom, de egy picit rágósabb a kelleténél. Az biztos, hogy itt Budapesten, távol a tengertől nem könnyű a tengeri herkentyűs témával megbirkózni. Persze így is lecsúszott, sőt igazából nagyon is jól esett, szóval jöhet máskor is. 

Árak: 2000-3000 Ft / főfogás

Cím: Kondorosi út 3., Budapest 1116. (Jól eldugva hátul a gyártelepen.)
Nyitva tartás:  Szerda 10:00-18:00, Csütörtök 10:00-18:00, Péntek 10:00-18:00

Nincsenek megjegyzések: